Η βρώσιμη ελιά βρήκε στην περιοχή της Άρτας πολύ κατάλληλες τις κτηματολογικές συνθήκες με αποτέλεσμα η χονδρολιά να αποκτήσει δική της ταυτότητα (Κονσερβολιά Άρτας) και το 1994 να πιστοποιηθεί ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (31773/14.01.1994 – ΦΕΚ17/14.01.94), Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. L163/1996), γιατί έχει υψηλή διατροφική αξία κι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μεσογειακής διατροφής.

Στο χώρο της Άρτας και κύρια στην περιοχή Κομποτίου υπάρχουν ισιώματα και πλαγιές που παράγουν χονδρολιά μοναδικής νοστιμιάς και φυσικής γεύσης (περιοχή Γιανσάρσες, Φλωριάδα κ.α.). Η συγκομιδή των καρπών γίνεται αποκλειστικά με τα χέρια για να αποφεύγουμε τον τραυματισμό τους, αλλά και την κατάλληλη χρονική στιγμή, παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ποιότητά της.

Αυτή την ελιά επεξεργάζεται η μικρή μας οικογενειακή επιχείρηση στο Κομπότι που φιλοδοξεί να φέρει στο τραπέζι σας την ποιότητα και κυρίως την αγνότητα του προϊόντος, μακριά απ’ τα χημικά συντηρητικά και την επεξεργασμένη γεύση.
Δεν θα διακινήσουμε ποσότητα, αλλά θα υπηρετήσουμε την ποιότητα και την απόλαυση της ανώθευτης βρώσιμης ελιάς…

Ελιές Ξανθές

Ελιές Πράσινες

Ελιές Καλαμών

Μαύρες

Ελιές Μαύρες